Woe 15 mei 2019
13u00 - 20u00

Zuiderpershuis vzw
Timmerwerfstraat 40
2000 Antwerpen


KICK-OFF VOOR ANTWERPSE PRESIDIA EN STUDENTENVERTEGENWOORDIGERS

Het debat

Wanpraktijk of een overgangsritueel dat kadert in een lange traditie? Over het waarom van dopen blijven de meningen verdeeld. Aansluitend op de laatste workshop gaan verschillende Antwerpse actoren openlijk met elkaar in debat. Rector UAntwerpen Herman Van Goethem, Schepen voor Onderwijs Jinnih Beels, redacteur voor De Standaard Steven De Foer, Michael Van Peel en vertegenwoordigers van studentenclubs en het Antwerps Studentenoverleg nemen het woord, maar dankzij een interactieve tool kan elke aanwezige ook zijn/haar stem laten horen.

Het debat vindt plaats op woensdag 15 mei 2019 om 19u in het Zuiderpershuis.

Sprekers

Steven de Foer

Steven de Foer

°1965

Steven De Foer is, naast vele andere dingen, journalist bij De Standaard. Dat is hij al sinds 1991, enkele jaren na zijn studie Rechten. Van 1983 tot 1989 kwam er uit zijn pen voorlopig nog enkel overwegend juiste antwoorden op examenvragen, dit eerst in kandidaturen aan de Ufsia, later in zijn licenciaat in Leuven. In 85-86 bekleedde hij zelfs de functie van praeses bij Sofia. Als journalist heeft De Foer al verschillende vormen aangenomen. Zo was hij correspondent bij onze Noorderburen, filmredacteur, buitenlandredacteur en is hij sinds 2012 weekbladredacteur.

Herman Van Goethem

Herman Van Goethem

°1958

Herman Van Goethem is historicus en jurist. Sinds 1 oktober 2016 is hij rector van de Universiteit Antwerpen. Hij doceert onder meer Politieke Geschiedenis van België en de Nederlanden. Zijn huidig onderzoek is toegespitst op de collaboratie in Vlaanderen en Antwerpen gedurende WOII. Als curator bouwde hij de Kazerne Dossin – Memoriaal, Museum en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten uit tot een baken van herinnering. Hij is lid van de Raad van Bestuur van het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia en van het Federaal Migratiecentrum Myria.

Jinnih Beels

Jinnih Beels

°1976

Jinnih Beels werd op 8 oktober 1976 geboren in Calcutta als dochter van een Indische moeder en een Belgische vader. Na de dood van haar moeder verhuisde ze op zesjarige leeftijd met haar vader naar België, naar Berchem. Ze studeerde criminologie en werd de eerste vrouwelijke rijkswachter met een andere afkomst. Na 17 jaar politiewerk koos ze voor de politiek. Momenteel is ze schepen voor Onderwijs, Jeugd en Inburgering & Integratie.

Michael Van Peel

Michael Van Peel

°1978

Comedian Michael Van Peel werd in 2005 met een lucky sjot het podium opgeschopt door Nigel Williams, wat resulteerde in verdienstelijkheden als de Culture Comedy Award en Humorologie. Hij was toen net afgestudeerd als Handelsingenieur aan de UA en volop bezig aan een postgraduaat “Filmstudies en Beeldcultuur”. Daarvoor (ver)knoeide hij nog een jaar Scheikunde aan de KU Leuven (voorafgegaan door drie dagen Biologie). In Leuven werd hij gedoopt bij Chemika, in Antwerpen was hij o.a. Preses van de Wikings in 2000, alsook scriptor, cantor bij Prosit Rex. Faculteitsafgevaardigde en in 2001 mede-oprichter en voorzitter van het intussen teloor gegane platform CASC (Convent Antwerpse Studentenclubs), een gesprekspartner voor de Stad Antwerpen een voorloper van het Studentenoverleg.

Arne Cobben

Arne Cobben

°1999

Arne zit in zijn derde jaar wijsbegeerte. Hij was schachtentemmer en media bij Lingua in 2017-2018 en is dit academiejaar preses.

Anthony Longo

Anthony Longo

°1997

Anthony zit in zijn Masterjaar wijsbegeerte en is momenteel voorzitter van de Studentenraad van de UAntwerpen. Hij vervulde de afgelopen jaren verschillende functies in Lingua, zoals schachtentemmer en tutor.

Wietse Janssens

Wietse Janssens

°1995

Wietse studeert voor leerkracht secundair onderwijs en heeft in het studentenleven al heel wat verschillende functies opgenomen, zoals vice-preses en feest bij Brabo; preses, schachtenmeester en quastor bij Magistra. Ook vertegenwoordigde hij de stem van zijn medestudenten in studentenraad KdG en als voorzitter van het Antwerps Studentenoverleg.

Tessa Van Straeten

Tessa Van Straeten

°1994

Tessa behaalde al een bachelor in verpleegkunde en breidt deze dit academiejaar uit met een BanaBa spoed en intensieve. Zij is al sinds 2014 lid van Transfusia, waar zij momenteel de functie van preses opneemt.

 

Het debat is onderdeel van de kick-off voor Antwerpse presidia en studentenvertegenwoordigers. Bekijk hier het volledige programma.

 

De Kick-off is een unieke samenwerking tussen de stad Antwerpen, het Antwerps Studentenoverleg en GATE15, het studentenportaal van Antwerpen. Samen bouwen we aan een bruisende en leefbare studentenstad.

 

Kleine Kauwenberg 15
2000 Antwerpen
T +32 (0)3 292 31 70
E info@gate15.be
www.gate15.be

 

© 2019 Gate15 Kick-off — Privacy & Cookie policy

Top